1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Sındır, “Halkın gözünde fer kalmadı, sayın bakan!”

CHP’li Sındır, “Halkın gözünde fer kalmadı, sayın bakan!”

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 Yılı Bütçesi üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yüklendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 Yılı Bütçesi üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yüklendi.

Sındır, ekonomiye ilişkin halkın gözlerinde en ufak bir ışıltı olmadığını, halkın TÜİK verilerine güveninin sarsıldığını, 2022’ye devrolan toplam 3 trilyon 21 milyar lira borcun üçte 1’inin sadece 2021 yılında oluştuğunu söyledi, vergilerdeki adaletsizliğe dikkat çekti.


“GÖZLERİNİZE BAKIYORUM!”
Konuşmasına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bir TV kanalında yaptığı konuşmayı hatırlatarak başlayan Sındır, “Sayın bakan ‘Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır’ dediniz. Şimdi, ben de bakıyorum sizin gözlerinize; gördüğüm ışıltı ve parlaklık göstermeye ve umut vermeye çalıştığınız tozpembe bir ekonomiyi işaret ediyor ama gerçekten aynı ışıltıyı yurttaşlarımızın gözlerinde de görebiliyor muyuz acaba? Sizin gözlerinizde gördüğümüz o ışıltıyı, geçmiş beş yılda 120 milyar lirayı bir kuruş eksik etmeden ödediğiniz ve önümüzdeki üç yılda da yaklaşık 374 milyar lirayı bulacak olan alacaklarını ellerini ovuşturarak bekleyen KÖİ projeleri müellifleri ve müteahhitlerinin gözlerinde görebiliyoruz. İktidarınızda, 9 kez getirdiğiniz varlık barışıyla kaynağı belli olmayan, suç geliri mi, kara para mı, uyuşturucu mu, kaçakçılık geliri mi belli olmayan mevduat hesap sahiplerinde aynı ışıltıyı görebiliyoruz, haklısınız. Kur korumalı mevduat uygulamanızla fakirin, dar gelirlinin, çiftçinin, esnafın borç yükü altında ezilen vatandaşlarımızın, ezcümle hepimizin, hakkı olan bir paranın hazineden aktarılarak mevduatlarını kabarttığınız KKM mevduat sahiplerinde de görüyoruz o ışıltıyı, doğru.” dedi.

 

 

4
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Sındır, “Halkın gözünde fer kalmadı, sayın bakan!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Aliağa Sahil Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin