Kanserin birçok çeşidi varken, neden hiç kimse kalp kanseri olmaz

Son yıllarda kanserin hemen hemen her çeşidini görmemize rağmen, kalp kanseri yok denecek kadar azdır. Bu içeriğimizde, neden kalp kanserinin çok nadir görüldüğünü açıkladık.

kalp-kanser-kalpnedenkanserolmaz

Kanser modern, kademeli bir veba haline geldi ve çeşitli biçimleriyle her yıl 8 milyondan fazla insanı öldürüyor. Ayrıca her yıl 15 milyon yeni vaka daha keşfediliyor.

Muazzam araştırma çabaları, tedavi seçeneklerini ve durumu anlamamızı iyileştirdi, ancak kanserle mücadele hala acımasız ve zahmetli bir yol.

En yaygın kanser türlerinden bazıları meme kanseri, akciğer kanseri, prostat kanseri, tiroid kanseri, melanom, pankreas kanseridir, ancak listede garip bir şekilde eksik olan önemli bir organ var: Kalp!

Hiç kalp kanseri olan biriyle tanıştınız mı? Muhtemelen tanışmamışsınızdır. Son yıllarda kanserin hemen hemen her çeşidini görmemize rağmen, kalp kanseri yok denecek kadar azdır. Peki neden? Bu sorunun yanıtına geçmeden önce, bazı detaylara değinelim.

Kanserin kötü doğası

Kanser hastalığının neyle ilgili olduğunu bilmek ve hücresel düzeyde gerçek mekanizmayı anlamak önemlidir.

Vücudun genellikle eski, kötü işleyen hücreleri ortadan kaldıran ve onları yeni, sağlıklı hücrelerle değiştiren bir kontrol sistemi vardır. Ancak bazı durumlarda bu gerçekleşmez ve hücre büyümeye ve çoğalmaya devam ederek sonunda ilk amaçlarına hizmet etmeyen anormal hücreler oluşturur.

Bu hücreler, yakındaki hücrelerin işlevini bozarak, daha fazla mutasyonu uyararak ve organ sistemlerini ölçülebilir şekilde etkileyerek çoğalmaya devam edebilir.

Kanser, sağlıklı hücrelerin kanserli hale gelmesine veya işlevlerinin değişmesine neden olur. Bu anormal veya mutasyona uğramış hücreler kontrolden çıktığında, tümör adı verilen büyük bir doku kütlesi oluşabilir.

Bazı organlarda kanser diğerlerine göre daha sık görülürken, kanser aslında vücudun her yerinde bulunabiliyor.

 

 

 

Exit mobile version